Η εταιρεία ASEM AE. ιδρύθηκε το 1989 από τον Λάμπρο Καπώνη σαν εταιρία περιορισμένης ευθήνης (ΕΠΕ). Νωρίτερα, λειτουργούσε ως προσωπική απο το 1981.  Με τους ίδιους ιδρυτές και σημερινούς κατόχους του 100% των μετόχων της, λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία από το 2014.

Οι ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της ASEM AE βρίσκονται στο Περιστέρι Αττικής. Καλύπτουν μια έκταση 2000τμ στεγασμένων κτιριακών εγκαταστάσεων μόλις 5 χλμ από το κέντρο της Αθήνας και 15 χλμ από το λιμάνι του Πειραιά.

Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των συνεργατών της και τους επιτυχείς χειρισμούς της διοίκησης η τότε μικρή ΕΠΕ μετετράπη σε μια αξιόλογη και ανταγωνιστική εταιρία παραγωγής εξειδικευμένων απορρυπαντικών κατέχοντας σημαντικό μερίδιο στην αγορά του επαγγελματικού καθαρισμού υψηλών προδιαγραφών,μεταποιώντας πρώτες ύλες από εγκεκριμένους προμηθευτές γνωστών οίκων του εξωτερικού, πάντα με σεβασμό στην φύση και στο περιβάλλον.

Η ιστορία της είναι γεμάτη από καινοτομίες ,νέα προϊόντα και συνεχή προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας και την ικανοποίηση του πελάτη. Το επιτελείο και οι εργαζόμενοι της ASEM AE συνειδητοποίησαν πολύ νωρίς ότι η υψηλή ποιότητα και το after sales service είναι αυτή που αποτελεί σημείο σύγκρισης και υπεροχής και εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας στον χώρο.

Γι αυτόν τον λόγο η εταιρεία και τα προϊόντα της  είναι πιστοποιημένα με ISO 9001:2008 σε παραγωγή και εμπορία εξειδικευμένων απορρυπαντικών και χημικών προϊόντων, καλύπτοντας έτσι όλες τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Στον κλάδο του after sales,  η εταιρία διαθέτει τμήμα service επαγγελματικών πλυντηρίων πιάτων και ανταλλακτικών. Το τμήμα αυτό είναι στελεχωμένο με άρτια εκπαιδευμένους και συνεχώς ενημερωμένους αδειούχους τεχνικούς, στις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις επισκευής, τεχνικού και ποιοτικού ελέγχου επαγγελματικών συσκευών μαζικής εστίασης και πλυντηρίων πιάτων ποτηριών.